Menu

Om Svane®

Det handler om at ligge i front. Vores innovative og teknologiske produktfordele gør, at vi ligger en svanehals foran vores konkurrenter. Det er derfor vi siger, det er det indre, der tæller.

Kvalitet siden 1937

I 1937 lancerede Ekornes norsk møbelproduktion første varemærke: Svane. Der er langt fra Svane anno 1937 til i dag, men folks tillid til varemærket er lige så stærkt. Den tillid skal vi gøre os fortjent til hver eneste nat.

Det er det indre der tæller

I Ekornes Beds siger vi at det er det indre der tæller og det er fordi det er materialerne inde i madrassen som afgør om du sover godt i mange år, eller ikke. Det er en fordel at sengen er flot at se på og gør sig godt i soveværelset, men den skal også indeholde kvaliteter som giver dig god søvn.

IntelliGel er et eksempel på at vi tager søvnkomfort alvorligt og at det er det indre der tæller. Dette unikke materiale er med til at give dig trykaflastning i områder som skulder- og hoftezone, kropsstøtte for bevægelse og variation af liggestilling, og god ventilation i madrassen som gør at den får en behagelig temperatur.

I 2014 lancerede vi en ny topmadraskollektion hvor vi har videreført filosofien om at det er det indre der tæller. Indmaden og tekstilkvaliteten til disse topmadrasser viser at vi ikke bare er optaget af det æstetiske, men også materialvalget. Læs mere om disse egenskaber her

Du ser ikke alle produktfordelene til Svane med det blotte øje – men så er det jo det indre der tæller.

Svane® Zefir – bedst i test

I foråret 2013 gennemførte Ergonomie Institut München og Testfakta en omfattende funktionstest af madrasser. Svane Zefir boxmadras blev objektivt testet op imod topmodellerne hos vores konkurrenter. Svane Zefir boxmadras blev kåret som bedst i test med en total score på 4,22 (på en skala fra 1,0 til 5,0). Hvis du vil læse mere om testen, kan du downloade disse brochurer:
Testfaktas opgavetest

Her kan du se en film af testen

Ergonomiske egenskaber, ventilation og holdbarhed/slidstyrke

Testen sammenligner madrassernes funktionelle egenskaber baseret på kriterier, der er afgørende for brugerens oplevelse af søvnkomfort. Kort sammenfattet drejer det sig om: ergonomiske egenskaber, ventilation og holdbarhed/slidstyrke. Svane® Zefir scorer højest, hvis vi sætter disse tre funktionsområder sammen.

Testen viser, at der er funktionsforskelle mellem de forskellige produkter på markedet. Der eksisterer flere gode producenter af madrasser, men vi ligger en svanehals foran.

Ekornes Beds AS

Ekornes Beds AS ligger i Fet kommune ca. 3 mil nordøst fra Oslo. Bedriften er et datterselskab af Ekornes ASA og vi har hele vores værdikæde (produktion, kundeservice, produktudvikling, marketing, regnskab og salgsledelse) lokaliseret på Fetsund.

Fabrikken rummer 27 000 m2 og var oprindelig et sagværk som blev købt af Ekornes i efteråret 1962. Vi har ejerskab på mærkevaren Svane og har fokus på at udvikle markedets beste søvnkomfort gennem nogle unikke materialer du kun vil finde i Svane madrasser. Produkterne sælges foruden Norge, Danmark, Finland, Tyskland og Schweiz.

Fabrikken er omringet af et naturreservat hvor der blandt andet er registreret 260 fuglearter. Det gør at det stilles strenge krav til miljøhensyn, blandt andet udslip fra fabrikken.

Historie

Der er en tæt sammenhæng mellem at ligge rigtigt og få tilstrækkelig søvn og hvile. Nu er denne sammenhæng solidt dokumenteret gennem forskning, men da Jens E. Ekornes lavede de første Svane-madrasser i 1937, havde han fået samme besked af sin sunde fornuft.

Kendt mærkevare

I 1934 kom Jens E. Ekornes hjem fra Tyskland med maskiner og startede produktionen af fjedre til den voksende møbelindustri. Idéen med egen madrasproduktion fik han, da han så et engelsk fjederindlæg med sammenbundne fjedre. Han forstod, at sådanne fjedre betød lettere og mere komfortable madrasser og gik i gang. Svane-madrasserne med fjedre og åndbare egenskaber blev straks en succes. Folk lå, sov og hvilede bedre. Snakken gik, og alle skulle have en Svane.

I 1937 blev varemærket Svane etableret, og de første madrasmodeller, Eva, Ideal og Rekord blev lanceret på det norske marked. Svane var norsk møbelindustris første virkelige varemærke og er i de seneste år blevet en kendt mærkevare både nationalt og internationalt.

Ekornes ASA

Ekornes ASA er den største møbelproducent i Norden og ejer bl.a. mærkenavnene Ekornes, Stressless og Svane. Stressless er et af verdens mest kendte varemærker inden for møbelbranchen, mens Ekornes, Stressless og Svane er de mest kendte inden for møbelbranchen i Norge. Produktionen foregår i 7 fabriksanlæg, 6 i Norge, 1 i USA, mens produkterne sælges over store dele af verden gennem egne salgsselskaber i udvalgte markeder.

www.ekornes.dk

Komfort og funktion i fokus

Ekornes’ vision er at være en af verdens mest attraktive leverandører af møbler til indretning af hjemmet. Ekornes forretningsidé bygger bl.a. på at tilbyde produkter, der i pris og design henvender sig til et bredt publikum. Desuden skal koncernen udvikle og producere produkter, der er fremragende med hensyn til komfort og funktion.

Ekornes ASA er moderselskabet i Ekornes-koncernen. Fabrikkerne i koncernen er organiseret efter produktområderne Stressless, Ekornes Collection (sofa) og Svane. Alle de fælles funktioner ligger i Ekornes ASA, herunder koncernledelse, markedsføring, økonomisk forvaltning, indkøb og produktudviklling af Stressless og Ekornes Collection.

Ekornes og miljøet

Ekornes målsætning er at tage et miljøansvar knyttet til fremstilling, distribution og brug af selskabets produkter. Vi vil fortsætte med at gennemføre tiltag i fabrikkerne, der forbedre det indre og ydre miljø, samtidig med at vi vil fortsætte med at vælge miljøvenlige råvarer. Bæredygtig produktion af produkter med lang levetid vil også i fremtiden være et mål i udviklingen af selskabet.

Kendt mærkevare

Følgende kerneprodukter skal følges i alle led af vores virksomhed:

  • Ekornes skal fremstå som en miljøvenlig virksomhed. Produkterne skal medføre lavest mulig miljøbelastning
  • Ekornes har som mål at minimere sundhedsrisikoen på arbejdspladserne
  • Ekornes investerer for at undgå miljø- og sundhedsskader
  • Miljøoplysninger skal være offentligt tilgængelige, f.eks. gennem miljødeklarationer (EPD)

  • Ekornes skal informere sagligt og åbent om, hvordan virksomheden håndterer sit miljøansvar Ekornes har som langsigtet målsætning at udvikle miljøspørgsmål til en konkurrencefordel ved at være på forkant med vores konkurrenter også på dette område.

Svane-madrasserne produceres med "Øko Tex 100"-mærkede råvarer. Alle skumgummiafskæringer genbruges i vores egen skumgummiproduktion, mens øvrigt affald og emballage leveres til genbrug eller genindvinding.