Menu

Svane® produktfordele

Svane har mere end 80 års erfaring med at lave senge, og vi har brugt al vores kundskab  til at lave den perfekte seng.  Svane senge er de eneste som har det unikke  materiale  IntelliGel, som giver perfekt ergonomi.

 

Svane® produktfordele

Svane har mere end 80 års erfaring med at lave senge, og vi har brugt al vores kundskab  til at lave den perfekte seng.  Svane senge er de eneste som har det unikke  materiale  IntelliGel, som giver perfekt ergonomi.

 

IntelliGel® – Smart søvnkomfortSvane-madrasser med IntelliGel er udstyret med den nyeste udvikling inden for søvnkomfort. Det, der først og fremmest adskiller en madras med IntelliGel fra en traditionel madras, er den unikke trykaflastning, der skabes, når du lægger dig, uafhængig af din højde og vægt.

Trykaflastning

IntelliGel komprimeres ikke ved belastning. Den trykaflastning, en madras med IntelliGel giver, gør, at du undgår hårdt pres mod kroppen – noget der er godt for blodcirkulationen og giver dig en roligere søvn og bedre hvile.

Kropsstøtte

IntelliGel er meget følsom over for tryk og lader de mest udsatte kropsdele som skuldre og hofte synke dybere ned i madrassen. Samtidig giver den solid støtte til resten af kroppen, og holder ben og talje oppe. Resultatet er en lige rygsøjle, der giver bedre sovekomfort og reducerer risikoen for rygproblemer.

Ventilation

Egenskaberne i IntelliGel påvirkes hverken af temperatur eller fugtighed. Med sine store, gennemgående kanaler vil en madras med IntelliGel ikke opfattes som klam. Det er vigtigt for at opretholde en naturlig kropstemperatur, der fra naturens side vil falde om natten. God ventilation og temperaturneutralitet gør også, at mider trives dårligere i en seng med IntelliGel. Du vil sove bedre, samtidig med at bedre udluftning giver en mere hygiejnisk madras.

Vidste du at:

Svane indførte DuoSystem i 1993.

Svane® fjedermadrasser

DuoSystem®

DuoSystem er en fjedermadras med to blødhedsgrader. Forandringer i kroppen over tid gør, at man ikke nødvendigvis sover ens på den samme madras hele livet. I en periode kan vi have behov for en fastere madras, mens vi andre gange kan ønske os en blødere variant. DuoSystem giver dig valgfriheden i én pakke. Tilbudt på Svane-madrasser siden 1993.

Play
Svane DuoSystem film

To blødhedsgrader i samme madras

DuoSystem er en medium side og en fast side i samme madras. Hvis du får behov for forandring og ønsker en anden blødhedsgrad, vender du blot madrassen og ligger på den anden side. Forskellen i blødhedsgrad ligger i polstringen, ikke i fjedrene.

Købetryghed

To blødhedsgrader i samme madras reducerer risikoen for fejlkøb og giver dig en unik tryghed. Vælg blødhedsgrad i fred og ro hjemme. DuoSystem er også meget praktisk, hvis kroppen forandrer sig  over en periode (f.eks. graviditet). Efterhånden som maven vokser, og ryggen får større belastning, er det en fordel at kunne vende madrassen  til en anden blødhedsgrad.

Madrassen holder ikke længere, hvis du vender den.

Nogle vil hævde, at DuoSystem fratager dig muligheden for at vende madrassen for at slide fjedrene ens. Det er ikke rigtigt. Sandheden er, at polstringen og fjedrenes spændstighed og levetid ikke påvirkes af en sådan vending. Det ved vi. Vi har nemlig lavet madrasser i 75 år!

SmartZoneTM S: Støtte og komfort til slidte skuldre

SmartZone S er vores nyeste og smarteste fjedersystem. Dette system er udviklet til at give optimal komfort til de dele af kroppen, der bliver udsat for størst belastning i hverdagen: nemlig nakke og skuldre.

Med mange hårde udfordringer i løbet af en dag er nakke- og skulderproblemer blandt de mest almindelige årsager til dårlig søvnkvalitet.

 

Vidste du at:

Madrassen holder ikke længere, selv om du vender den.

PluraSone®

Hvis du skal sove godt, skal “plumbline”-linjen der går fra nakken, langs rygsøjlen og ned mellem hælene, når du ligger på siden, være lige. Men det er kun muligt, hvis skuldrene får lov at synke længere ned i madrassen end hoften. Derfor har Ekornes madrasspecialister udviklet PluraSone. Det er det indre, der tæller.

1 Bedre ergonomi med ekstra bløde fjedre i skulderzonen

2 Talje og lår for rigtig støtte af fastere fjedre

3 Blødere fjedre ved hoften får rygsøjlen til at ligge lige

PluraSone® holder rygsøjlen lige

PluraSone består af zoneinddelte posefjedre af allerhøjeste kvalitet. Skulderzonen har ekstra blød affjedring, så skuldrene kommer længere ned i madrassen uden modstand. Affjedringen i hoftezonen er lidt mindre blød og passer til hoftepartiets facon. Fjedrene under talje og lår er fastere, fordi de først og fremmest skal give støtte og holde dig oppe.

Det er kun Svane®, der har PluraSone®

De unikke blødhedsgrader i PluraSone varierer ved hjælp af en fjederopsætning, som Svane er helet alene om. Denne opsætning giver større fleksibilitet og udjævner overgangene mellem zonerne, når du ligger. Når madrassen giver den rigtige trykaflastning, er det meget lidt, der skal til for at støtte nakke/hoved. En for høj pude vil derfor påvirke liggestillingen negativt.

Vidste du at:

PluraSone opfører sig ens uanset kropsbygning og vægt? Den gode liggekomfort er ens for alle.

FlexSystem

Kontinentalmadrasserne i fjederserien har vores unikke FlexSystem, der gør det lettere for dig at finde din favorit. Du får 2 fjedersystemer og flere blødhedsgrader i samme madras. Prøv den i butik – foretag valget hjemme!

Play
Svane FlexSystem film

Byg din egen madras

Med FlexSystem får du nemt og godt alle blødhedsgraderne med hjem, så du i ro og mag kan finde det fjedersystem og den blødhedsgrad, der passer perfekt til dig. Færre tekstillag gør, at madrassen er bedre affjedret, og det giver meget bedre komfort. Færre tekstillag samler også mindre støv.
Vælg mellem flere blødhedsgrader, takket være vores vendbare madrasser med DuoSystem. Hvis du ønsker endnu flere valgmuligheder, kan vores ekstra faste undermadrasser lægges øverst for en endnu fastere blødhedsgrad.

Illustrationerne viser forskellige blødhedsgrader, som du selv kan sammensætte

Vidste du at:

Det kan tage nogle uger, inden kroppen vænner sig til en ny madras.

Cirrus® Fiber

Cirrus Fiber er et nyt polstringsmateriale som benyttes i topmadrassen Svane Temptation. Det er bl.a. dette materiale, der er med til at sikre dig en hurtigere og mere behagelig overgang til søvn. Samtidig er Cirrus Fiber både ventilerende og temperaturregulerende og forhindrer derfor, at fugt og damp kondenseres til væske. Det betyder, at du altid oplever en ren og tør madras, hvor husstøvmider, svampe og bakterier ikke kan trives. Tests udført ved The University of Leeds og Ekornes Beds viser, at Cirrus Fiber transporterer damp fire gange mere effektivt end hulfiber, som er det mest brugte polstringsmaterialet i topmadrasser.

Vidste du at:

Fem af de næste femten år skal du tilbringe på madrassen.

Nu har vi gel i topmadrassen – LatexGel

I den nye Svane Temptation er der en kerne af LatexGel, der sørger for blød og omsluttende komfort. I samarbejde med Cirrus Fiber, bidrager LatexGel til effektivt at reducere nedkølingstiden, så du hurtigere falder i søvn. Når du er ved at falde i søvn falder din kropstemperatur helt naturligt. Cirrus Fiber og LatexGel bidrager til at denne proces sker hurtigere, og gør det derfor nemmere for dig at falde i søvn på en behagelig måde. Din krops overskudsvarme lagres i materialets gel-granulat (de små gelstykker i materialet). Når du står op om morgenen, er varmen fortsat lagret i materialet. Fugtigheden og varmen “presses“ ud af sengen, og resultatet er en tør, afkølet og frisk seng på rekordtid.

Svane® Elastec®

Vores eksperter i produktudviklingen arbejder kontinuerligt med at finde nye veje til den perfekte madras. Elastec er et førsteklasses syntetisk materiale, som Ekornes selv producerer i fabrikken på Fetsund. Det har en unik spændstighed og former sig efter din krop. Dermed får du en perfekt liggekomfort. Desuden er det åndbart og leder fugtigheden væk fra kroppen. Topmadrassen bidrager samtidig til en seng, der er mere hygiejnisk og forlænger madrassernes levetid.

Svane® Elastec®

Vores eksperter i produktudviklingen arbejder kontinuerligt med at finde nye veje til den perfekte madras. Elastec er et førsteklasses syntetisk materiale, som Ekornes selv producerer i fabrikken på Fetsund. Det har en unik spændstighed og former sig efter din krop. Dermed får du en perfekt liggekomfort. Desuden er det åndbart og leder fugtigheden væk fra kroppen. Topmadrassen bidrager samtidig til en seng, der er mere hygiejnisk og forlænger madrassernes levetid.

Vidste du at:

Kvaliteten af din søvn, eller mængden af din dybe søvn er lige så vigtig, som det antal timer du sover.

Svane® Søvncirkel

Vi ved, hvad du bør kigge efter, når du køber madras. Svane søvncirkel er det videnskabelige grundlag for den bedste søvnkomfort. Her er de tre kriterier for en optimal søvn:

  • God ventilation gør, at madrassen holder en behagelig temperatur og fjerner fugtighed.
  • Unik trykaflastning giver en roligere søvn og en mere udhvilet morgen.
  • Optimal kropsstøtte for bevægelse og variation af liggestilling.

1Ventilation

Mange har nok mærket følelsen af at vågne op klam og varm på en madras. Det skyldes, at fugtigheden og varmen fra kroppen ikke transporteres væk, men bliver liggende op ad kroppen. Derfor er madrassens ventilationsegenskaber meget vigtige for en god søvn. Madrassen skal transportere fugt væk og sørge for rigtig kropstemperatur hele natten.

2Kropsstøtte

Kroppen har behov for at bevæge sig, og man vil aldrig ligge helt stille gennem natten, uanset hvilken type madras man sover på. Det er de samme som, når man er vågen, man står sjældent lige op og ned i samme stilling særligt længe. En god madras betyder, at kroppen kan bevæge sig uden anstrengelser, og at kroppen får optimal støtte uanset liggestilling.

3Trykaflastning

Hvis du har været på telttur og sovet på et tyndt liggeunderlag, er du normalt lidt stiv og træt, når du vågner. Det skyldes, at kroppens mest udsatte trykpunkter: hofter, skuldre og ryg – ikke har fået den nødvendige trykaflastning gennem natten

Pas på din ryg

«Som kiropraktor med 20 års erfaring inden for muskel- og knoglelidelser har jeg set, hvor vigtig madrassen er for folks ryg og sundhed. Derfor svarede jeg straks ja, da jeg blev inviteret til at deltage i udviklingen af den nye madras. Målet har været at udvikle en madras, der tilfredsstiller mine krav som kiropraktor.»

Perfekt støtte til ryggen

Svane Zefir og Svane Zenit er det nærmeste jer er kommet til det, jeg som kiropraktor kan kalde ideelle madrasser. Det skyldes brugen af IntelliGel, der udviser meget vigtige egenskaber. Den unikke cellestruktur reducerer problemet med trykpunkter mod hofter og skuldre. Disse trykpunkter giver ikke sjældent betydelige problemer i form af ømhed og smerte. Mennesker, der tilbringer meget tid i sengen, kan endda opleve sårdannelser som følge af trykbelastningen.

Jeg vil også fremhæve den gode støtte til rygsøjlen. IntelliGel gør, at Svane Zefir og Svane Zenit overgår andre madrastyper på dette punkt og giver belæg for at sige, at IntelliGel reducerer risikoen for rygproblemer. IntelliGel giver god støtte til hele kroppen, samtidig med at skuldre og hofter kan synke ned i madrassen. Det reducerer risikoen for fejlbelastning og rygproblemer. Til sidst vil jeg nævne formstabiliteten. Cellestrukturen gør, at madrassen vender tilbage til udgangsformen så snart du bevæger dig i søvne. Det reducerer risikoen for at vågne og giver bedre søvn samlet set.

Hans-Jørgen Sørensen
Kiropraktor